Nieuws

Nieuwe apparatuur

Ik heb geinvesteerd in nieuwe apparatuur, een RME UFX interface, waarmee je zonder problemen dertig kanalen tegelijkertijd kan opnemen, een comfortabel gevoel bij de vele multitrack opnames van wereldmuziek!

UFX

Museumstukken

Twee oude microfoons heb ik opgeknapt/gereviseerd. Een Philips microfoon uit de jaren vijftig, die nog verrassend goed klinkt en een Neumann U67, het studiowerkpaard uit de jaren zestig, goed te gebruiken voor bijna alle close-up toepassingen. Alles voorzien van hedendaagse pluggen. Ook mijn oude Sennheiser 421 en de AKG D1200 microfoons zijn nu allemaal voorzien van normale XLR pluggen.

Philips EL 6030

Neumann U67

Prazak kwartet

Voor de Concertzender maakte ik een opname van het Prazak strijkkwartet. Dat had ik al eens eerder gedaan, in 1987! Nu, 4 februari 2013 speelden ze samen met de 89 jarige pianist Menahem Pressler. Hij is al zestig jaar beroemd, maar nog steeds trots als hij een mooie recentie heeft gekregen!

Prazak Quartet en Menahem Pressler

Rhenen

In Rhenen vond op 3 november 2012 een grote kunstmanifestatie plaats met een concert en een kunstveiling. Lekdijk Recording maakte een geluidsopname van het concert, die diende als geluidstrack van een DVD.

Rhenen

CREA Orkest

Twee of drie keer per jaar staat het CREA Orkest op het programma, in de Dominicuskerk in Amsterdam.

CREA Orkest

Speeltoren, Monnikendam

Voor het vernieuwde museum de Speeltoren in Monnikendam deed ik de editing van twee videofilms. Dit zijn beelden van de feestelijke opening op de laatste dag van augustus 2012.

Speeltoren

Speeltoren

Rasa Utrecht

Regelmatig kom ik in de concertzaaal voor wereldmuziek in Utrecht, Rasa, om daar multitrack opnames te maken. Twee foto’s, van Cheikh-Lo uit Senegal en Tamikrest uit Mali, genomen met mijn mobiel.

Cheikh Lo

Tamikrest

Hofman Cafe live

De Concertzender organiseerde in samenwerking met Arrow Jazz en Cafe Hofman in Utrecht een aantal concerten op de zondagmiddag. Het concert werd live uitgezonden via het internet. Ik verzorgde de techniek van uitzending en opname. Bij deze een foto van de setup.

Hofman Cafe live

Historisch Museum Haarlemmermeer

In maart 2012 een audiovisuele installatie opgeleverd in dit streekmuseum met een driescherms presentatie in beeld en geluid. Bij deze twee foto’s van de opbouw. De opening is op woensdag 28 maart.

Historisch Museum Haarlemmermeer

Historisch Museum Haarlemmermeer

Grachtenfestival

Op 18 en 21 augustus heb ik opnames gemaakt voor de Concertzender tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam. De Amsterdam Chamber Soloists speelden een eigen bewerking van de prachtige Danzas Espagnolas van Enrique Granados. Luister!
klik voor een fragment van Granados

Grachtenfestival 2011.1

Grachtenfestival 2011.2

Vakantie

In de vakantie heb ik zelf gespeeld en gezongen. Mijn zoon speelt op de ukelele. Er is geen opname van!

Frankrijk

The Hague Jazz festival

Op 17, 18 en 19 juni 2011 vond in het ADO stadion in Den Haag dit festival plaats. Met een klein team van de Concertzender namen we in twee zalen ca. 18 concerten op, een livemix werd uitgezonden via internet en mijn opnames werden opgenomen met twee laptops om het totaal van 36 sporen aan te kunnen. Nu de mix nog!

foto Sem

achter de 02R en de 03D

CREA Orkest in het Concertgebouw

Het CREA Orkest speelde op 3 februari 2011 in de Grote Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam. Bas Pollard dirigeerde een enorm orkest, het Studentenkoor Amsterdam, kinderkoor de Kickers en alt Carina Vinke voor een indrukwekkende uitvoering van de 3e symfonie van Mahler. Mijn assistent Gijs maakte de foto’s vanaf een bijzondere plek, vanuit dit kamertje hoog boven het podium maakten we de opname!

foto1

de oude radiokamer


foto2

CREA Orkest

Nick Devons 60 jaar

Dirigent Nick Devons besloot wegens zijn zestigste verjaardag een concert te organiseren. Uitgevoerd werden de zevende symfonie van Beethoven en het Triple concert in C van dezelfde componist. Op 28 oktober 2010 vond dit concert plaats in de Keizersgrachtkerk te Amsterdam. Een prachtige opname was het resultaat van mijn inspanningen.

foto1

repetitie


foto2

van Baerle Trio


klik voor het begin van het langzame deel van de symfonie

Studenten Koor Amsterdam

Lekdijk Recording nam op 30 januari 2010 het concert op van het Studenten Koor Amsterdam. De mis in c-klein van Mozart stond vóór de pauze op het programma. Wat een heerlijke muziek en wat werd iedereen er vrolijk van!

SKA

Studenten Koor Amsterdam (foto SKA)


klik voor een stukje repetitie

Videokunstenaar Bonhansa

maakt een documentaire over de snelweg A2. Een meerjarig project. Lekdijk Recording doet het geluid, met hengel en richtmicrofoon langs volkstuinen, geluidswallen, een camping, omgehakte bomen en oude molens, allemaal op een steenworp afstand van de A2.
Leven langs de snelweg
onder een viaductnieuwsgierig

Crea Orkest

Orkest en Koor

CREA ORKEST JUVENTUS KOOR


November 2009, in de Beurs van Berlage te Amsterdam een grote opname van het Crea Orkest o.l.v. Bas Pollard met het koor Juventus uit Letland.

Lysenko Koor

Vorig jaar bezig geweest met de opname van een CD van het Lysenko Koor uit Nieuwegein o.l.v. Iryna Gorvanko.

Luisteren